Невловимий злодій три місяці обкрадав мукачівців

Вже 26 епізодів крадіжок довела міліція 31-річному жителю Мукачева. Впродовж трьох місяців він виносив із чужих квартир побутову техніку та електроінструменти, щоб це продавати і купляти собі наркотики.

Зловмисник, повідомили в Мукачівському МВ УМВС, крав усе цінне, навіть телефонний кабель і банківські картки. Слідів за собою злодій не лишав, і зв’язку між крадіжками правоохоронці спершу не бачили, окрім того, що практично всі вони вчинялись вночі.

Аналізуючи зібрані матеріали, правоохоронці виділили певну закономірність: зловмисник викрадав те, за що міг швидко отримати гроші. Правопорушник діяв чітко, що свідчило про його кримінальне минуле.

І невдовзі невловимий злодій таки попався. Як з`ясували оперативники карного розшуку, до серії крадіжок причетний 31-річний раніше судимий мукачівець. Наприкінці жовтня минулого року за низку крадіжок телефонного кабелю цього чоловіка було засуджено до 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном. Проте поблажливість Феміди не пішла йому на користь, і менше ніж за два місяці мукачівець знову взявся за старе.

Уже в грудні він обікрав квартиру на вул.Окружній в м.Мукачеві на суму близько 11 тисяч гривень. За кілька тижнів у тому ж мікрорайоні вже з іншого помешкання на першому поверсі виніс телевізор, газовий котел, мідні радіатори, газову плиту, меблі, побутову техніку – загалом на 14 тисяч гривень. Наступною також була квартира на першому поверсі багатоповерхівки. Звідси мукачівець викрав обладнання до системи опалення на загальну суму 8600 гривень.

– Усі крадені речі зловмисник зносив до квартири, яку винаймав поряд, а потім продавав, – розповів заступник начальник Мукачівського міськвідділу міліції підполковник Ярослав Товкан.

Далі раніше судимий мукачівець знову взявся за телефонний кабель. Приходивши в гості до знайомих, викрадав банківські картки, з яких потім знімав гроші. Крав електроінструменти, городній інвентар з приватних будинків та інше.

Зловмисник перебуває під вартою. Міліціонери продовжують перевіряти його на причетність до інших правопорушень.

Мукачівський МВ УМВС