Рятувальники знайшли загиблого чеського туриста

9 березня близько 13:00 на південно-східному схилі у кулуарах між горами Близниця та Мала Близниця було виявлено тіло 29-річного громадянина Чеської Республіки, що заблукав іще 2 березня.

Тіло загиблого знаходилось під шаром снігу на глибині понад півметра та було виявлено шляхом вибіркового зондування на місці обвалу снігового карнизу однією з пошукових груп. Пошуки зниклого туриста тривали майже 8 діб.

У пошукових роботах брали участь: рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області – 19 чоловік, громадські рятувальники – 8 чоловік, волонтери та кінологи з Чеської Республіки – 9 чоловік та 4 собаки. Окрім цього було задіяно 11 одиниць техніки.

З огляду на це, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до туристів та любителів екстремальних видів спорту в період складних погодних умов або під час оголошення лавинонебезпеки утриматись від походів у гори. Ми наполягаємо на обов’язковій реєстрації всіх, хто підніматиметься в Карпати. Під час реєстрації на гірських пошуково-рятувальних пунктах можна отримати найоперативнішу інформацію про стан погодних умов в тій чи іншій місцевості, небезпеку сходження лавин, визначити оптимальний маршрут, який залежить від ступеня підготовки учасників сходження.

Шановні любителі екстриму, перед тим як вирушати в гори в складні погодні умови, слід подумати, чи варто наражати на небезпеку власне здоров’я або навіть життя в пошуках гострих відчуттів.

У ДСНС України у Закарпатській області