Боєць 128-ї бригади стане волонтером

14 січня Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військових, призваних на військову службу за частковою мобілізацією на особливий період. У числі перших звільнених в запас військовослужбовців з Тячівського району – мешканець Тересви Микола Онофрій.

Влітку минулого року боєць був призваний на військову службу до Закарпатського батальйону територіальної оборони. Відтак підрозділ переформатували в окремий 4-й батальйон у складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади .У зоні АТО Микола об’їздив майже половину населених пунктів від Краматорська до Маріуполя. 5 місяців був у Маріуполі, місяць – у Краматорську. Здебільшого, завданням бійця та його побратимів по зброї була охорона важливих об’єктів. Наразі боєць вже вдруге за життя звільнений у запас.
– Важко було залишати там людей, з якими довгий час служив, дуже важко, – ділиться думками Микола. – Адже емоційний зв’язок стає настільки сильним, як в родині. І додому хотілось, бо тут дружина і діти, але хотів би ще й туди до хлопців ще повернутись.

Щодо планів на майбутнє, Микола Онофрій каже:

– В армії служити більше наміру не маю, але допомагати друзям буду. Зв’язок підтримуємо постійно. Вчорашнього бійця хвилює й те, що цивільне населення, яке живе у прифронтовій зоні, залишене напризволяще: у людей немає ні світла, ні газу, ні їжі. Каже, несправедливо, що влада про них забуває.

Наталія Маджара, Tyachiv.com.ua