У Хусті завершився фестиваль-конкурс стрілецької пісні «Красне поле»

У рамках святкування 76-ої річниці від проголошення незалежності Карпатської України, на Хустщині відбувся традиційний відкритий обласний фестиваль-конкурс стрілецької пісні «Красне поле».
Участь у цьогорічному, шостому за ліком фестивалі взяли близько 250 конкурсантів із Закарпаття, Івано-Франківщини, Хмельниччини та Київщини.

14 березня конкурсанти виступили в будинку культури с. Рокосово. Всі учасники, а це – солісти і аматорські вокально-хорові колективи, виконали по три народні й авторські пісні патріотичного змісту.

Найкращих виконавців визначало компетентне журі в складі професора Київського національного університету культури і мистецтв, заслуженого працівника культури України Петра Андрійчука, начальника управління культури Закарпатської ОДА Юрія Глеби, народного артиста України Петра Матія, заслуженого працівника культури України Наталії Петій-Потапчук, заслуженого діяча мистецтв України Степана Галябарди, заслуженого діяча естрадного мистецтва України Ігоря Білика та директора Закарпатського обласного організаційно-методичного центру Ганни Дрогальчук.

Голова журі Петро Андрійчук, до слова, стояв у витоків пісенного свята і вважає «Красне поле» одним із найважливіших вокальних фестивалів України, позаяк із року в рік конкурс відкриває нові імена не лише талановитих, але й національно свідомих артистів, що нині особливо в ціні.

Результати конкурсу оприлюднили вже 15 березня в Хустському районному будинку культури під час урочистого гала-концерту. Всього члени журі визначили 5 дипломантів, 15 лауреатів І-ІІІ ступенів і обрали володаря гран-прі. Так, абсолютними переможцями стали чоловіча хорова капела «Дзвін» Бурштинської ТЕС (Івано-Франківщина) та її соліст Михайло Малафій.

Лауреат вітчизняних і міжнародних (Польща, Чехія, Італія) вокальних конкурсів, Михайло Малафій не приховував емоцій від нової перемоги та винагородив присутніх блискучим оперним виконанням пісні «Ой ти, дівчино, з горіха зерня» (сл. І.Франка, муз. А. Кос-Анатольського) та молитви «Владико неба і землі» (арія Андрія з опери С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм»). Соліст відзначив високий рівень творчого змагання та відмінну підготовку конкурсантів, зокрема, місцевих.

Найкращі ж результати серед закарпатських артистів – у вокалістки з Ужгорода Мирослави Копинець (лауреат І-го ступеня) та учениці Свалявської дитячої школи мистецтв Вікторії Бобаль (лауреат ІІ-го ступеня), повідомили «НЕДІЛІ» в Управлінні культури Закарпатської ОДА.

http://nedilya.net