Мукачівські міліціонери відвідали сиріт

Міліціонери Мукачівського міжрайонного відділу УДСО при УМВС України в Закарпатській області провели уроки безпеки в школах Мукачева. Завітали і в підшефний заклад – Чинадіївський дитячий будинок-інтернат.

По обіді, в Чинадіївському будинку-інтернаті вільна година. Зазвичай в цей час у закладі доволі шумно. Вихованці відпочивають, граються. Та в день приїзду міліціонерів охорони на дворі , в ігрових кімнатах – ні душі. Всі діти в актовій залі – чекають гостей.

Шефів з Мукачівського міжрайонного відділу УДСО в Закарпатській області діти вітали радо, добре їх знають, адже держохоронці тут часті гості.

– Вже кілька років триває наше шефство і ми намагаємося якнайчастіше відвідувати вихованців закладу. Всі свята ми проводимо разом. Діти готують цікаві виступи, ну а ми, звичайно, приходимо не з пустими руками. Хочеться показати цим діточкам, що вони нам не байдужі,- каже Андрій Глинський, начальник Мукачівського міжрайонного відділу УДСО в Закарпатській області.

– Влаштували для них урок безпеки, адже діти повинні знати, як діяти в тій чи іншій ситуації. Бо прийде час коли їм доведеться зіткнутися з жорстокими реаліями життя, – продовжує начальник.

Розпочали урок з коротенької лекції, під час якої міліціонери розповіли вихованцям цікаві моменти з історії створення Державної служби охорони. Далі діти переглянули інформаційний сюжет про діяльність УДСО в Закарпатській області. Мали нагоду задавати свої питання. Одна із вихованок закладу поцікавилась, що таке кнопка екстреного виклику міліції.

– В області розміщено більше сотні кнопок термінового виклику міліції. Встановлені вони з метою забезпечення громадського порядку, в загальнодоступних місцях, до прикладу: в аптеках, магазинах, чи в готелях. І якщо людина стала жертвою чи свідком злочину – вона має право звернутися в заклад, на якому є вивіска «Терміновий виклик міліції»,й попросити адміністратора чи охоронця натиснути «тривожну» кнопку. А вже за лічені хвилин група міліціонерів прибуде на місце події, – відповів на запитання командир спеціального взводу груп затримання Василь Балог.

А на дворі дітей чекав справжній сюрприз. Спецавто ДСО та працівники групи затримання. Задоволені дітлахи , адже вони мали змогу сісти за кермо автомобіля, включити сирену, приміряти бронежилет та каску.

На завершення діти подякували міліціонерам-охорони, а 12-ти річний Олег запевнив,що в майбутньому обов’язково працюватиме міліціонером.

– Я думав що буду лікарем, але тепер впевнений, що стану міліціонером. Я буду захищати людей від злодіїв. З мене вийде хороший захисник громадського порядку, – запевнив хлопчик міліціонерів охорони.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області