Румунія допоможе учасникам АТО та переселенцям

Про це домовились у рамках транскордонного співробітництва між Виноградівською районною державною адміністрацією та повітовою радою Сату-Марського повіту

Днями, т.в.о. голови районної державної адміністрації Юдіта Петеі, спільно з Хижанським сільським головою Іваном Гайдуком, Чернянським сільським головою Василем Івашко та начальником фінансового управління райдержадміністрації Валерією Варга відвідали Румунію, де взяли участь у конференції, присвяченій організації збору коштів для української армії та жителів окупованих територій.

В рамках програми транскордонного співробітництва між Виноградівською районною державною адміністрацією та повітовою радою Сату-Марського повіту минулого року було підписано Протокол про наміри на співпрацю із державними органами та місцевим самоврядуванням.

За ініціативи голови Сату-Марського повіту Андріана Штефа, організована конференція, присвячена організації допомоги учасникам АТО та їх родинам, вимушеним переселенцям.

Під час конференції, Юдіта Петеі подякувала керівництву Сату-Марського повіту за таку ініціативу та запевнила, що українську сторону цікавить співпраця в різних галузях народного господарства. Юдіта Петеі проінформувала румунських колег про ту допомогу, яку потребують українські військові та їх сім’ї.

За результатами зустрічі домовлено, що через організацію Червоного Хреста повіту розпочинається якнайшвидший збір коштів та допомоги. Обговорено питання про контакти органів місцевого самоврядування та запровадження європейських стандартів у їх роботі, відновлення роботи пропускного пункту Хижа-Тарна Маре.

Протягом закордонного візиту, українська делегація ознайомилася з роботою Сату-Марської філії Союзу українців Румунії та організаціями інших національних меншин.

Виноградівська РДА