Державна фіскальна служба розробила нові сервіси

З 1 лютого 2015 року реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних підлягають всі накладні та розрахунки коригування кількісних та вартісних показників до неї.

Це не залежить від суми ПДВ в одній податковій накладній та/або розрахунку коригування.З метою поліпшення процесу подання податкових документів, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу, а також уніфікації форматів документів ДФС розробляє та оприлюднює на офіційному веб-порталі формати електронних документів.

Зокрема, фіскальною службою розроблено новий електронний сервіс для платників податків, який надає їм змогу за запитом безоплатно отримувати відомості про податкові накладні таабо розрахунки коригування з Єдиного реєстру податкових накладних.Крім того, покупці мають можливість отримувати з Реєстру електронні копії податкових накладнихрозрахунків коригування, які зареєстрували їх контрагенти – постачальники.

Щоб отримати таку накладну покупцю необхідно надіслати в електронному вигляді запит до Реєстру. В результаті він отримає повідомлення про реєстрацію податкової накладної в електронному вигляді.Зазначимо, що податкова накладна, складена в електронному вигляді, та отримана з Реєстру покупцем, вважається такою, що отримана від постачальника.

Нагадуємо, що термін реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН не змінився та становить 15 календарних днів з дати складання податкової накладної/розрахунку коригування.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області