Володимир Чубірко: «Сепаратистські рухи в Закарпатті є лише у хворій уяві кількох осіб»

Голова облради Володимир Чубірко вважає, що міжнаціональні відносини на Закарпатті і надалі залишаються стабільними і наш край і рівнем толерантності є прикладом для наслідування. А сепепаратистські рухи на Закарпаття є лише у хворій уяві кількох осіб, – про це керівник ради поділився з американськими журналістами.

«Вчора мав зустріч із кореспондентом “Альджазіра Америка” Сейбрі Аєрс. Як виявилося, провокація російських спецслужб та інформагенств про так званий з’їзд русинів отримала поширення і зацікавила журналістів за океаном.

Гадаю, що мені вдалося переконати журналістку в абсурдності подібних новин. Так само як і заспокоїв американського гостя щодо питань співіснування на Закарпатті інших національних меншин. Росія всіма силами намагається розхитати ситуацію і те, що нам бачиться вигадкою та абсурдом, для українців з-за меж області, іноземців створює зовсім іншу картинку.

Тому ми всіма силами повинні інформувати світ, що Закарпаття є невід’ємною частиною Україні, що сепаратистські рухи в нашому краї є лише у хворій уяві кількох осіб. І як би банально не звучала фраза, але століттями усі національності в нашому краї жили і будуть жити в мирі та злагоді», – зазначив Володимир Чубірко.

http://zakarpat-rada.gov.ua