Китай вкладе 15 мільярдів доларів у будівництво доступного житла в Україні

Меморандум про співпрацю сторони підписали сьогодні.

Китайська компанія CITIC Construction Co., Ltd готова інвестувати в будівельний ринок України 15 мільярдів американських доларів.

Відповідний Меморандум підписали сьогодні в Києві, передає прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Документ передбачає отримання Україною позики від кредитних установ та організацій Китаю на загальну суму 15 млрд доларів США під мінімальні відсотки, терміном на 15 років з правом пролонгації.

Спочатку планують реалізувати пілотний проект інвестиційною вартістю до 1 млрд доларів США. Меморандум передбачає розвиток державної житлової політики, будівництва доступного житла, формування фонду соціального житла, розгортання молодіжного житлового будівництва, кредитування індивідуальних сільських забудовників, реалізації інфраструктурних проектів.

Станом на сьогодні у квартирній черзі на житло офіційно перебуває понад 800 тисяч українських родин. Для задоволення цієї черги за допомогою нинішніх ринкових інструментів державі потрібно понад 100 років.

Нагадаємо, за сприяння Мінрегіону було залучено кредит у розмірі 200 млн євро на відновлення Донбасу від Європейського інвестиційного банку; 1,1 млрд доларів від уряду Японії на проведення реконструкції Бортницької станції аерації.

1 квітня 2015 року в Німеччині відбудеться підписання Меморандуму та рамкової угоди і додатку до неї щодо отримання Україною кредитних коштів в розмірі 500 млн євро від банку KFW.

http://tsn.ua