В УжНУ відкриють військову кафедру

Кабінет Міністрів ліквідував кафедри військової підготовки в деяких вищих навчальних закладах і створив кафедри військової медицини в кількох медичних вузах.

Це визначено постановою уряду від 25 березня №143 “Про оптимізацію мережі військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів”.

Згідно з документом, ліквідуються кафедри військової підготовки в Донецькому національному технічному університеті (переїхав з Донецька до Красноармійська) і Східноукраїнському національному університеті ім. В.Даля (переведений з Луганська в Сєвєродонецьк) – до 1 червня поточного року, а також у Національному університеті “Одеська юридична академія” (президент – Сергій Ківалов) – до 30 жовтня 2016 року.

У той же час створюються військові кафедри у Луцькому національному технічному університеті, Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, Національному університеті цивільного захисту України, Полтавському національному технічному університеті ім. Ю.Кондратюка, Ужгородському національному університеті, Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького.

Крім того, створюються кафедри медицини катастроф та військової медицини в Буковинському державному медичному університеті, Вінницькому національному медичному університеті ім. М.Пирогова, Дніпропетровській медичній академії, Івано-Франківському національному медичному університеті, Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького, Одеському національному медичному університеті та в Українській медичній стоматологічній академії (Полтава).

https://zakarpatpost.net