Ужгородець зупинив підвищення тарифу на ужгородські маршрутки через суд

Про це повідомляє правозахисник Віталій Грегор.
“Сьогодні я отримав ухвалу Ужгородського міськрайонного суду від 31.03.2015 року, якою заборонено виконавчому комітету Ужгородської міської ради вчиняти будь-які дії щодо збільшення тарифів на міські пасажирські перевезення. Це один із тих небагатьох випадків коли суд став реально на захист територіальної громади, в той час коли інший орган, що зобов’язаний їх представляти та захищати, посягнув на їх законні права і інтереси.

26 березня я звернувся до суду із позовом про визнання протиправним та скасування діючого рішення виконкому Ужгородської міськради від 09.07.2014 р. №244 «Про тарифи на міські пасажирські перевезення», яким вважаю було незаконно встановлено тариф на перевезення у розмірі 3,00 грн.

В той же час я подав клопотання про вжиття заходів забезпечення позову щоб попередити будь-яке збільшення тарифу на пасажирські перевезення, до поки не буде встановлено судом законність діючого тарифу, який є одним із ключових показників при розрахунку будь-якого нового тарифу, який наразі пропонує міська влада. Оскільки я вважаю, що жодних реальних передумов для підняття тарифу на сьогоднішній день не існує, та навіть більше – є сумніви в обґрунтованості діючого тарифу. Зокрема, в розрахунках перевізників відсутні реальні об’єктивні цифри, а умови перевезень більш ніж просто неякісні, це і грубе порушення графіків руху, і понаднормове перевезення, і застарілі автобуси, що створює щоденну загрозу для життя сотні ужгородців.

http://zaholovok.com.ua