Василь Губаль звернувся до закарпатців

На початку Страсного (або Великого) тижня голова Закарпатської облдержадміністрації, котрий привітав вірників західного обряду зі святом Пасхи, закликав християн, які готуються до Великодня, до спільних справ на користь краю та України. Василь Губаль звернувся до закарпатців з такими словами:

“Великдень – це свято, якого очікуємо з особливим настроєм. Готуючись до нього, маємо очистити, оздоровити свої душі. Цьому допоможе не лише піст, але, я переконаний, передовсім добрі справи. Тож у Великий тиждень, який передує святу, запрошую усіх закарпатців послужити громаді.

Саме в цей час, на мою думку, доречно звернути додаткову увагу на волонтерські рухи, допомогти добровільним помічникам армії виконувати їхню місію, а нашим військовим – мати якнайбільше сил для служби та уповні відчути свято. Дуже приємною оборонцям держави буде як увага закарпатців, так і смачні й корисні подарунки з рідних країв. У ці дні ініціюю кілька благодійних акцій, і вас запрошую до таких само дій, адже творити добро можемо лише разом. А, пам’ятаючи про наших захисників, яким зараз найперша увага, закликаю не забувати про всіх, кому потрібна підтримка. Прошу громаду всім разом допомогти зустріти Великдень також тим, хто не має можливості накрити собі щедрий стіл – бідним і одиноким…

Водночас не менш важлива наша спільна віра у краще, у вищість добра над злом. Тож у дні, коли серця сповнюються надією, закликаю краян молитися за здоров’я, за життя й краще майбутнє тих чоловіків і жінок, котрі обстоюють державу на її східних рубежах, за їхні родини, за всіх людей доброї волі, за Закарпаття і за Україну, за перемогу. Я вірю, що спрямувавши в ці особливі дні думки і слова до Господа, ми будемо почуті й нарешті обдаровані таким потрібним нам зараз миром…

Також звертаюся і до громад міст, сіл і селищ краю, до представників місцевого самоврядування. Я вдячний усім, хто долучився до весняних прибирань і толок та закликаю вас завершити початі справи – привести свої населені пункти, а також узбіччя доріг та береги річок, у належний стан, допомогти всім закарпатцям зустріти Великдень у чистоті та благоустрої.

Та передовсім нам потрібна чистота душ. І що, як не щира молитва та добрі справи, допоможуть нам належно зустріти Великдень? Тим паче, коли держава переживає час, пройти випробовування якого ми можемо, тільки об’єднавшись. Тож будьмо згуртовані навколо добра – з вірою в Бога, надією на краще і любов’ю до ближнього!”.

Прес-служба Закарпатської ОДА