В Ужгороді готують до відкриття експозицію, присвячену участі закарпатців у подіях Євромайдану

Також в експозиції будуть представлені матеріали про бойові дії на Сході України.
Над добіркою працювали фахівці відділу Августина Волошина і новітньої історії Закарпатського краєзнавчого музею, а саме – завідувач відділу Іван Орос, старший науковий співробітник Лариса Лешо та науковий співробітник Діна Хрізман.

Упорядники кажуть: почали колекціонувати архівні документи та речові експонати для виставки на початку Революції Гідності. Численні свідчення нещодавніх, але вже історичних подій для музею надали безпосередні учасники: громадські активісти, військові та волонтери.

Всього – понад 300 експонатів: сміливі плакати та креативні листівки студентів із перших євромітингів, патріотичні наліпки учасників Автомайдану, документальні фотографії з акцій єдності, вирятувані з вогню прапори, військове спорядження, саморобна зброя, іконки та дитячі малюнки, знайдені в кишенях загиблих воїнів…

Три роки боротьби, сповненої трагізму та героїзму – вмістились в одній невеликій виставковій кімнаті.

16 квітня о 15-й годині на подвір’ї Ужгородського замку відбудеться урочистий пам’ятний мітинг, опісля якого, власне, відкриють виставку. Як повідомили організатори, експозиція діятиме постійно та за потреби оновлюватиметься, повідомили «НЕДІЛІ» в Управлінні культури Закарпатської ОДА.

http://nedilya.net