Керівником Антикорупційного бюро став Артем Ситник

Президент Петро Порошенко призначив головою Антикорупційного бюро Артема Ситника. Церемонія представлення директора АБ транслювалася у прямому ефірі.

“Я прийняв рішення і підписав указ про призначення на посаду директора Антикорупційного бюро Артема Ситника. Незважаючи на свій молодий вік – 35 років – він має 10 років роботи в прокуратурі. І брав участь в розслідуванні корупційних справ. Було б бажано, щоб Артем і надалі зберіг твердість свого характеру”, – сказав Порошенко.

Він також пообіцяв Ситнику свою підтримку у боротьбі з корупцією і висловив сподівання, що в команді очільника АБ “знайдеться місце не тільки вітчизням антикорупціонерам, а й іноземцям”.

Ситник народився 19 серпня 1979 року в смт. Компаніївка Кіровоградської області.

У 2001-му закінчив з червоним дипломом Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого. Працював слідчим прокуратури у Кіровограді, потім у Київській області. В 2011 році пішов зі служби в адвокати.

Під час співбесіди розповів, що звільнився з органів через конфлікт з керівником. Цей конфлікт, за словами Ситника, виник після того, як він санкціонував арешт керівника одного з управлінь Київської облдержадміністрації за хабар у 40 тисяч доларів.

Ситник задекларував за минулий рік 23,5 тис. грн., інші члени родини заробили 113 тис. грн. Дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна склав 218 тис. грн. Має квартиру 82 кв м., його родині належить земельна ділянка площею 4 сотки у Криму, автомобіль Hyundai Elаntra, ціна якої на ринку становить не менше $16 тис.

Нагадаємо, 7 квітня члени Конкурсної комісії з обрання кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро обрали дві кандидатури на цю посаду для подання президенту – Артема Ситника та Миколу Сірого. 14 квітня Порошенко провів з ними зустріч.

Конкурс з відбору кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро був першим в Україні відкритим публічним конкурсом на високу державну посаду.

Всього на посаду голови Антикорупційного бюро претендувало 176 осіб.

http://gazeta.ua