Обласний муздрамтеатр має нового керівника

Ним став Василь Марюхнич.

Відповідно до наказу начальника управління культури Закарпатської ОДА Юрія Глеби, з 16 квітня до тимчасового виконання обов’язків директора провідної театральної установи краю приступив Василь Марюхнич.

Цього ж дня відбулося представлення нового керівника театральному колективу. Багато розповідати про себе не довелось, адже донедавна Василь Марюхнич майже 10 років перебував на посаді заступника начальника управління культури облдержадміністрації, до того ж – курував діяльність театрально-концертних установ і мистецьких навчальних закладів краю. Попри те, маючи загальне розуміння специфіки роботи театру, новий керівник попросив у колективу підтримки та пропозицій щодо покращення стану справ. “Розуміючи, що театр – це живий організм, не хочеться грубо втрутитись у його роботу, – каже Василь Марюхнич, – Тож у найближчі дні я буду радий вислухати кожного працівника театру, аби намітити спільні орієнтири в нашій роботі”.

Серед іншого, йшлося і про необхідність подбати про збільшення прибутків театру, задіявши для цього всі можливі механізми: від більш плідної співпраці з орендарями театральних приміщень до активнішої гастрольної діяльності трупи.

Нагадаємо, торік попередньому директору театру колектив висловив недовіру, в зв’язку з чим управлінню культури 15 квітня довелось розірвати контракт із керівником. Увесь цей час обов’язки директора закладу виконував заступник – Анатолій Кримусь.

Наразі Василя Марюхнича призначено виконувачем обов’язків директора, остаточно ж кандидатуру нового керівника театру затвердять уже в травні – на пленарному зсіданні чергової сесії обласної ради.

Управління культури Закарпатської ОДА