На Великодні свята Ужгород відвідав Апостольський Нунцій в Україні, архієпископ Томас Едвард Галіксон

На свято Світлого Христового Воскресіння Мукачівську греко-католицьку єпархію відвідав Апостольський Нунцій в Україні, Високопреосвященніший архієпископ Томас Едвард Галіксон.

Він прийняв участь у кількох Пасхальних богослужіннях та передав благословення від Святійшого отця Папи Франциска до вірників України.

Святкову Архієрейську Службу Божу очолив Преосвященний владика Мілан разом з Апостольським Нунцієм архієпископом Томасом. Владикам співслужив настоятель кафедрального собору став. прот. Іван Тидір. Службу Божу співом супроводжував архієрейський хор ім. Блаженного Теодора.

У своєму архіпастирському слові владика Мілан привітав всіх вірників з Світлим Христовим Воскресінням та закликав прожити цей Великодній час у молитві та прославі нашого Спасителя.

Наприкінці Літургії Високопреосвященніший архієпископ Томас звернувся до вірників з вітальним словом та передав привіт та благословення від Святійшого отця Папи Франциска. Преосвященний владика Мілан подякував Його Високопреосвященству за візит до нашої єпархії та запевнив архієпископа Томаса про молитву наших вірників за Святій Престол.

На другий день Світлої Пасхи Преосвященний владика разом з Апостольським Нунцієм завітали до Мукачева. На святкування також приїхав Преосвященний владика Мілан (Хаутур), єпарх Кошицький.

Архієрейську Службу Божу владикам співслужили 18 священків. Багато вірників пришли до собору на це величне свято. Святкову проповідь виголосив Преосвященний владика Мілан (Хаутур), в якій розповів про велику цінність життя кожної людини, яка у сучасному світі є зневажена.

Після закінчення Літургії відбувся традиційний обхід собору з читаннями чотирьох воскресних Євангелій.

http://www.mgce.uz.ua