Легендарний закарпатський футболіст святкує 80-річчя

Василь Турянчик відомий закарпатцям як 4-разовий чемпіон Радянського Союзу. Цей вихованець закарпатського футболу грав за київське “Динамо” проти світових грандів на протязі багатьох років. Але після того, як вийшов на пенсію, повернувся додому. Сьогодні на свято до футболіста завітали представники влади та цього виду спорту. Традиційно в його честь сьогодні також пройшов турнір за участі чотирьох ветеранських футбольних команд.

Начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Денис Ман завітав на свято до ювіляра.

“Маю за велику честь сьогодні стояти поряд з вами та передаю щирі вітання обласної влади та особисто від себе. Гордий того, що знаю вас особисто. Маленькі футболісти Закарпаття, ваші вихованці пишаються вами. Така велика кількість людей, які стоять тут перед вами, а також сотні, тисячі, десятки тисяч футболістів згадують ваші ігри та рівняються на вас. 80 – це ще не останній ювілей, який ми з вами святкуватимемо спільно. Бажаю, аби ми з вами тут, на цьому ж стадіоні, зустріли ваше століття!”, – сказав у словах вітання Денис Ман.
Привітати почесного жителя Мукачева прийшов мер Мукачева, секретар Ужгородської міськради, керівник РДА, голова футбольної федерації області та багато інших поважних осіб. Усі як один бажали Василю Турянчику довгих літ життя.

Традиційно, як і на кожному такому турнірі, заслужений майстер спорту зробив на турнірі перший удар по м’ячу.

Нагадаємо, Василь Турянчик народився 17 квітня 1935 року в с.Чинадійово Мукачівського району. 4-разовий чемпіон СРСР в складі київського “Динамо” (1961, 1966, 1967, 1968). 2-разовий володар Кубка СРСР (1964, 1966). У 2004 році Василь Турянчик отримав Орден “Зазаслуги” ІІІ ступеня.

Управління молоді та спорту ОДА