В Ужгороді вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 24 квітня, відбулася зустріч керівництва області з активом обласних громадських організацій чорнобильців.

У ній взяли участь в.о. голови ОДА Михайло Рівіс, голова обласної ради, голова обласної громадської організації “Союз Чорнобиль України” Василь Угрин, керівники обласних управлінь зокрема, праці та соціального захисту населення та охорони здоров’я.

Зустріч розпочалася з хвилини мовчання за жертвами Чорнобильської катастрофи та тими, хто героїчно виконав свою місію.

Відкриваючи захід Михайло Рівіс зазначив, що в області нема родини, яку б не зачепила ця трагедія.

«Закарпатці брали участь у ліквідації наслідків аварії. Ми взяли не себе тягяр. Чимало людей без страху це робили. Героїзм рятувальників убезпечив тисячі життів. Нині ми маємо дбати про ці родини, про те, щоб вони відчули турботу», – зазначив в. о. голови ОДА.

Область минулоріч виділила компенсацій громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, у сумі 5,3 млн. гривень.

Цього року сума буде збільшена до 5,9 млн. На відшкодування аптечним та медичним закладам вартості безкоштовно наданих чорнобильцям медикаментів і здійснених робіт по зубопротезуванню виділено 700 тисяч гривень. Це на 13 відсотків більше, ніж минулого року.

Цього року заплановано відшкодування високовартісного лікування чорнобильців в обласному клінічному онкологічному диспансері на суму 145 тисяч гривень. За кошти бюджету буде закуплено 100 путівок для цієї категорії населення.

www.mukachevo.net