В Ужгороді запрацювала пересувна виставка

Пересувна виставка німецького наукового Товариства ім. Макса Планка «Картини зі світу науки» відкрилася нині у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту.

В Україні виставку організовано за сприяння Федерального міністерства освіти і наукових досліджень Німеччини. Вона складається з 50 великоформатних зображень з різних галузей досліджень, що були надані науковцями Товариства ім. Макса Планка.

Так, вчені з понад 80 інститутів Товариства ім. Маска Планка спеціально для виставки надали світлини із різних галузей наукових досліджень. Тут можна побачити неймовірні макро зображення, наприклад, бактерій гонококу, яким вдається проникнути в клітини слизової. Або ізольовану клітину серця щура у 7000-кратному збільшенні. Подивитися, який вигляд має нормальна нервова система, а одразу потому – оцінити моментальне фото космічної туманності.

Спектр застосованих технологій для отримання фото: від звичайної фотографії, кольорової зйомки з використанням мікроскопів – і до комп’ютерного моделювання.

Як зазначалося під час відкриття виставки, наразі музеєм вивчається можливість пропозиції міським закладам освіти зорганізувати з наступного тижня тематичні екскурсії на виставку для школярів з метою прикладного знайомства учнів з наукою через мистецтво фотографії.

Закарпаття онлайн