В’ячеслав Грозний: Я розумію, що «Говерла» багатьом не подобається, всі хочуть її викинути…

Ужгородська «Говерла» у 21 турі Чемпіонату України поступилася у рідних стінах луганській «Зорі». Вівши довгий час у рахунку команда В’ячеслава Грозного не зуміла втримати переможний рахунок, а на останній хвилині матчу пропустила у свої ворота і другий м’яч.

Післяматчевий коментар тренера В. Грозного:

– Сьогодні не буду багато говорити. Комусь хочеться викинути “Говерлу” з Прем’єр – ліги. Навесні цілеспрямовано судді нас вбивають. Ми сьогодні мали виграти матч. Доки суддя не придумав штрафний, у “Зорі” не було моментів. Будківського там ніхто не чіпав. Про що тут можна говорити?! Я розумію, що “Говерла” багатьом не подобається, всі хочуть її викинути…

Чому суддя з Донбасу обслуговував матч “Зорі”? Хіба всі дурні? Давайте будемо говорити чесно. Мені такий футбол не подобається… Ми незручна команда, маємо свою думку, тому нам і заважають. Ми набрали більше очок, ніж хтось сподівався і нас почали пригальмовувати. Наших гравців б’ють – суддя мовчить; до гравця “Зорі” трохи доторкнулися – свистить. Мене хотів вигнати, хоча я спокійно сидів, нічого не робив. Четвертий арбітр сказав, що я кинув пляшку. Але цього не було, це абсурд. Вони хотіли мене вигнати, бо ми вигравали 1:0 і я керував командою. А вони хотіли інший рахунок, я їм заважав.

Ще раз кажу: я за те, щоб три роки Прем’єр – лігу обслуговували міжнародні арбітри.

– То арбітр вилучав Вас, чи Васютика?

– Мене. Він думав, що я кинув пляшку. А потім вирішив, що хай хоч хтось піде. Але арбітрам нічого не буде, їх прикриють. Як прикривають й інших суддів. Я не хочу в цьому бруді працювати. Буде в мене пропозиція – я піду. Мене двічі визнавали кращим тренером України, працював з кращою болгарською командою, готував кваліфікованих гравців. Я піду туди, де зможу себе реалізувати.

Там не було штрафного. Ми вигравали 1:0, а в наші ворота придумали стандарт, гол з якого зламав нас психологічно. Так було і в інших матчах, коли в наші ворота постійно призначали пенальті… Потрібно хоча б на один рік українські матчі виключити з тоталізаторів, бо наш футбол брудний.

– А що так не сподобалося Вернидубу? Він сказав, що хтось заходив до них в роздягальню…

– Я не знаю, хай вони розбираються самі. З нашого штабу ніхто туди не заходив.

– Ви не з початку матчу зайняли своє місце. Чому так?

– В мене піднявся тиск, я випив пігулку і мусив зачекати, поки тиск стабілізується. Погано почувався і перед початком матчу, і під час нього. Знаходжуся під контролем лікарів. Я болісно на все реагую, є багато проблем…

http://www.ua-football.com