Домбокський монастир відзначив своє друге престольне свято

У неділю жінок-мироносиць в день другого престольного свята Свято-Успенського жіночого монастиря села Домбоки, що на Мукачівщині архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор,  звершив в обителі Божественну літургію.

При вході в обитель архіпастиря зустрічала настоятельниця – ігуменя Катерина (Іванчо) з сестрами.

У своїй проповіді владика сконцентрував увагу присутніх в храмі на темі материнства. Зокрема, владика підкреслив, яким великим і сильним є місія матері в нашому непростому сьогоденному соціумі. «Тема материнського тепла, миру і любові в наш час є як ніколи живою і потрібною» – зауважив архієпископ.

Під час богослужіння архієрей звершив ієрейську хіротонію над насельником Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря, ієродияконом Агапітом (Зейкан).

 

 

 

 

 

 

Наприкінці богослужіння, після хресного ходу довкола храму, керуючий єпархією привітав настоятельницю обителі ігуменю Катерину з престольним святом.

Після завершення літургії архіпастир звершив заупокійну панахиду за всіма загиблими від наслідків Чорнобильської катастрофи та закликав усіх вірників посилити свої молитви за мир на нашій рідній українській землі.

В кінці на всіх присутніх архіпастир закликав Боже благословення.

http://mukacheve.church.ua