На Закарпатті тисячі людей щодня ризикують життям, проїжджаючи аварійний Синевирський перевал

Без ремонту відрізаними від світу можуть опинитися майже 10 тисяч міжгірців, Синевирське озеро та реабілітаційний центр для бурих ведмедів.

На Закарпатті тисячі людей щодня важать життям, проїжджаючи аварійний Синевирський перевал. Така гра зі смертю триває вже понад три роки. 2012-го частина шляху провалилась у прірву. Відтоді ділянку так і не відновили. Але це не єдина біда. Цьогоріч на дорогу почали падати ще й старі опорні стінки, які мали би стримувати землю над гірськими серпантинами.

Бетонні опори востаннє ремонтували півстоліття тому. Через тріщини вони більше не можуть стримувати натиску гір. Ділянку дороги, яка кілька років вже як зірвалася у прірву, також досі не відремонтували. Лише трохи розширили узбіччя і встановили дренажні труби, щоб вода не підмивала асфальт. Дивіться фото: Озеро Синевир полюбили тисячі туристів за красу природи і чистоту води Якщо дорога зірветься у прірву чи її засипле землею, відрізаними від світу лишаться майже 10 тисяч міжгірців.

Крім того, заблокуються шляхи до кількох туристичних об’єктів: Національного природного парку, Синевирського озера та Реабілітаційного центру для бурих ведмедів. Ремонт перевалу місцевий автодор оцінив у 2 мільйони гривень. Цьогоріч закарпатські дорожники отримали з бюджету 67 млн гривень. Але на інші ділянки. Тож, якщо звідти візьмуть два мільйони гривень на ремонт перевалу, їх звинуватять у нецільовому використанні грошей.

http://tsn.ua