Франція може затопити «Містралі»

Влада Франції вивчає можливість затоплення двох вертольотоносців «Містраль» у випадку, якщо їх буде неможливо передати Росії. Про це пише паризька газета «Фігаро».
“Серед основних варіантів, що розглядаються Парижем, фігурує знищення кораблів. Мова може йти про їх демонтаж або навіть затоплення у відкритому морі. Такий варіант свого часу розглядали щодо французького авіаносця “Клемансо”, – йдеться в статті.

“Фігаро” підкреслює, що це – найдешевший варіант вирішення проблеми, проте у багатьох він може викликати шок. “Такі дії абсолютно неприпустимі, хоча б з поваги до працівників із Сен-Назера, які побудували кораблі”, – наводить газета слова неназваного французького воєначальника.

Інша розглянута Парижем можливість – використання “Містралів” французькими ВМС, однак у такому випадку кораблі, побудовані з урахуванням побажань російської сторони, доведеться переобладнати. У матеріалі йдеться, що вартість таких робіт може скласти сотні мільйонів євро.

“Тому французька влада вважає найбільш підходящим для них варіантом вирішення проблеми – продаж “Містралів” новому клієнтові”, – пише “Фігаро”.

Серед потенційних покупців, за її даними, фігурують Канада і Єгипет.

http://gazeta.ua