В іршавських та рахівських школах відбувся День цивільного захисту

Закарпатськими школами продовжують «крокувати» Дні цивільного захисту, покликані навчити молодь оперативно та злагоджено діяти під час надзвичайних ситуацій різного характеру

6 травня День ЦЗ відбувся одразу в двох закладах освіти – Іршавській ЗОШ №1 і Рахівській ЗОШ №4. У навчаннях задіяли учнів всіх класів, від початкових до старших, – приблизно по сто людей у кожній школі.

В обох випадках День цивільного захисту пройшов за аналогічним сценарієм. Спочатку в навчальних закладах пролунав сигнал тривоги, після якого відбулася повна евакуація школярів та викладацького складу. Усі вони зібралися на подвір’ї, рятуючись від умовної пожежі. Тут представники ДСНС прочитали учням лекцію з питань пожежної безпеки та цивільного захисту. Молоді нагадали, як можна запобігти пожежі та що треба робити у випадку її виникнення. Також дітей поінформували про порядок дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів та інших надзвичайних подій.

Від теоретичної частини учасники Дня цивільного захисту перейшли до практики. Школярі під пильним наглядом рятувальників відпрацьовували правильне одягання засобів індивідуального захисту й тренувалися гасити умовну пожежу за допомогою вогнегасників. Крім цього, вогнеборці продемонстрували дітям пожежні автомобілі й детально розповіли про їхнє обладнання. Школярам дали можливість приміряти на себе спорядження вогнеборця та пустити воду з пожежного ствола.

Подібні заходи протягом квітня-травня відбуваються в усіх навчальних закладах Закарпатської області. Вони сприяють тому, що діти стають більш обізнаними у питаннях цивільного захисту. І в майбутньому вони не розгубляться, якщо стикнуться з небезпекою вдома, на вулиці чи в громадському місці, адже матимуть навички протидії екстремальним ситуаціям.

У ДСНС України у Закарпатській області