Голова обласної ради провів зустріч із членами сімей загиблих військовослужбовців

Обранці повинні брати ситуацію у свої руки і не чекати допомоги від Києва

Голова обласної ради Володимир Чубірко провів зустріч із членами сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в зоні АТО: Юлією Мартин (дружина загиблого), Наталією Попадинець (мати), Мариною Георгієвою (дружина) та Надією Реготун (дружина).

Володимир Чубірко зазначив, що в області вже є 63 сімей, які втратили захисників Вітчизни. «Ми намагаємося вирішувати проблеми цих родин. Є питання з виділенням житла, бо поки що уряд не передбачив кошти на їх придбання. Тому в області своїми силами надають допомогу родинам Героїв. Кожна родина отримала з бюджету по 100 тисяч. Ще одна ініціатива області – такі родини зможуть отримувати безвідсоткові кредити на ремонт житла», – повідомив керівник облради.

Володимир Чубірко також повідомив, що ініціює, щоби за кожним депутатом облради були закріплені родини загиблих воїнів, які б турбувалися про ці сім’ї. Голова ради готовий взяти опіку над чотирма родинами.

Присутні члени родин зазначили, що головна проблема – вони не отримали від держави житла. Досі на Пагорбі Слави на могилах воїнів не встановлено пам’ятних знаків. Нещодавно їм вдалося нарешті отримати земельні ділянки в Ужгороді. Також діти цих родин звільнені від оплати в дитсадках та за харчування навчальних закладах. Водночас вони висловили вдячність, що обласна влада чує їх проблеми та на місцевому рівні допомагає вирішувати щоденні проблеми.

Прес-служба облради