Закарпатським переправникам нелегалів винесено вирок

Вирок суду вже набрав законної сили

Набрав законної сили вирок Воловецького районного суду Закарпатської області стосовно учасників злочинного угруповання, які протягом 2013 року організували незаконний перетин державного кордону України більше 30 нелегальних мігрантів.

Встановлено, що організатор угруповання, уродженець Львівщини, залучив до протиправної діяльності двох спільників, один з яких уже був засуджений за незаконне переправлення нелегальних мігрантів.

Обов’язки кожного з учасників злочинної групи були чітко розподілені – від пошуку груп нелегальних мігрантів, переховування їх у тимчасових помешканнях, супроводу іноземців зі Львівщини до Закарпаття та безпосереднього переправлення через держкордон України в обхід пунктів пропуску. Під час доправлення чергової групи нелегалів до українсько-словацького державного кордону зловмисників затримали співробітники спецпідрозділу СБУ в Закарпатській області.

Слідчі СБУ довели, що з початку липня до середини серпня 2013 року зловмисники незаконно переправили через держкордон 32 нелегальних мігрантів.

Воловецький районний суд визнав членів угрупування винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Організаторові та одному з його спільників суд призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки. Раніше судимого за цей же злочин учасника злочинної групи засуджено до 1 року та 1 місяця ув’язнення.

Прес-група УСБУ в Закарпатській області