Закарпатські рятувальники вибороли бронзу на чемпіонаті з легкоатлетичного кросу

Рідна місцина стимулювала до нагороди

7 травня в Ужгороді відбувся Чемпіонат ДСНС України з легкоатлетичного кросу. У змаганнях взяли участь 19 команд, кожна з яких налічувала по 4 спортсмени. 16 колективів представляли різні області держави, ще три – навчальні заклади: Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Черкаський інститут пожежної безпеки та Національний університет цивільного захисту України (м. Харків).

Подібні заходи організовуються насамперед заради підвищення рівня фізичної підготовки особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також для пропаганди здорового способу життя серед молоді.

«Спорт у системі ДСНС – це одна з форм підготовки рятувальників до виконання їхніх службових обов’язків. Щодня їм доводиться вирішувати завдання різного характеру, де необхідні сила, витривалість і швидкість», – зауважив головний суддя змагань Олександр Тарасов.

Змагання грають також велику роль в обміні досвідом між рятувальниками з різних областей України: «Спорт згуртовує колектив Державної служби з надзвичайних ситуацій, дозволяє рятувальникам визначити, на що вони здатні», – констатував т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей.

На території Боздоського парку легкоатлети-рятувальники визначали найспритніших на дистанціях 1, 3 і 5 км. Окремо боротьбу за перше місце вели жінки, які брали участь в забігах на 1 км.

Спортсмени запевнили, що не готувалися спеціально до цього чемпіонату, адже працівник ДСНС постійно має бути в хорошій формі. «Робота рятувальника – завжди бути в бойовій готовності. Слабких і фізично нерозвинених у цій структурі просто немає», – зазначив учасник змагань із Чернівецької області Юрій Джелеп.

У підсумку чемпіонату серед чоловіків найкращими стали такі спортсмени: на дистанції 1 км – Володимир Жогло (Національний університет цивільного захисту України), на дистанції 3 км – В’ячеслав Олішевський (У ДСНС у Житомирській області), на дистанції 5 км – Ігор Слюсаренко (ГУ ДСНС у Полтавській області). Серед жінок золоту медаль виборола Юлія Олішевська (У ДСНС у Житомирській області).

У загальнокомандному заліку перше місце посів Національний університет цивільного захисту України. Другу сходинку зайняли працівники ГУ ДСНС в Одеській області. І почесне третє місце вибороли рятувальники Управління ДСНС у Закарпатській області.

УДСНС у Закарпатській області