У Королеві відкрили меморіал Небесній сотні та Гвардії

День пам’яті і примирення України в селищі Королево, що на Виноградівщині, урочисто відкрили й освятили меморіал Героям Небесної Сотні та всім, хто поклав життя за Україну в збройному конфлікті, що триває.
Що знаково, пам’ятник постав у центральному сквері селища поруч із меморіалом загиблим у Другій світовій війні, полеглих у якій вшановуємо цього дня.

З цієї нагоди краяни зібралися на мітинг-реквієм – під синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами та з таких само кольорів квітами на грудях. Позначаючи Маками Пам’яті скорботу за всіма полеглими оборонцями України, люди згадували подвиг, котрий мужня нація продемонструвала в боротьбі на Майдані. А також висловлювали шану живим і, на жаль, полеглим оборонцям свободи і цілісності держави – учасникам бойових дій на Сході України.

 

 

 

 

 

Слово перед присутніми мали народний депутат України Іван Балога, котрий підтримав встановлення меморіалу, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, заступник голови облради Михайло Попович, голова районної ради Виноградівщини Олег Любімов, представники місцевої влади та громадські активісти, майданівці й учасники АТО.

До слова, честь відкрити меморіал надали учасникам бойових дій на Сході Михайлові Гечку й Василю Івегешу.

Пом’янувши пам’ять полеглих за державу хвилиною мовчання, спільною молитвою та словами шани, а також віршами і піснями, усі зійшлися на спільному: Україна заслуговує на мир та краще життя, а її герої – матимуть вічну шану. Адже доки про них пам’ятають, герої – не вмирають!, – повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

https://zakarpatpost.net