Синевир боровся за чисте довкілля

Акція пройшла з 20 по 30 квітня

З 20 по 30 квітня в НПП «Синевир» проведено акцію «Чисте довкілля Синевира». В ній прийняли участь понад 250 чоловік, в основному це працівники НПП «Синевир», члени ГО «Кришталеве джерело», та ГО «Синій Вир», а також учні Син-Полянської, Колочавської ЗОШ І-ІІІ ступеня.

• В ході акції прибрано від сміття і побутових відходів прибережну смугу річки Теребля, протяжністю 35км, а також прибережні смуги приток річки Теребля (Ростока, Сухар, Брадовець, Чорна Ріка), протяжністю 12 км. Сміття та відходи вивезені за межі НПП «Синевир» на сміттєзвалища. Було прибрано та вивезено тирсу і різні дров’яні відходи з двох дров’яних складів, де відходи накопичувались.

• Виготовлено і встановлено 10 дерев’яних ящиків на стаціонарних рекреаційних об’єктах і місцях інтенсивного скопичення рекреантів.

• Виготовлено і встановлено в місцях скопичення рекреантів три туалети.

• Було встановлено забор біля контори Остріцького ПОНДВ протяжністю 50 метрів.

• Виявили відповідальну громадську позицію і працівники сіл Син-Поляна, Синевир, Негровець і Колочава, які прибирали сміття і відходи біля своїх осель та в межах населених пунктів.

• Проведено бесіди з учнями середніх шкіл та місцевим населенням населениш пунктів Син-Поляна, Синевир, Негровець і Колочава. Частина з учнів відвідали НПП «Синевир», та цікаві природні об’єкти.

• Паралельно з проведенням бесід, церковнослужителями всіх конфесій регіону, було наголошено проповіддями щодо проведення очистки території НПП та бережливого ставлення до природи і проведення посадки дерев.

Акція «Чисте довкілля «Синевира» виконана в рамках природоохоронного проекту «збереження Карпатських пралісів», впроваджуваного Українським товариством охорони птахів за фінансової підтримки Фрункфуртського зоологічного товариства (Німеччина).

НПП «Синевир»