Петьовка звернувся до очільника Пенсійного Фонду щодо ситуації навколо закриття відділення в селищі Дубове

Народний депутат нагадав чиновникам, що держава повинна дбати про інтереси громадян і полегшувати їм життя, а не навпаки, як у випадку з ймовірною ліквідацією відділення Управління Пенсійного фонду України у смт. Дубове, через що у вівторок, 12 травня перекрили дорогу.
– До мене, як народного депутата України, звернулись жителі віддалених гірських сіл Тячівського району Закарпатської області з проханням вжити заходів стосовно недопущення ліквідації структурного підрозділу Тячівського відділення Управління Пенсійного фонду України у смт. Дубове, що обслуговує наближені до нього гірські села, у яких проживає близько 10-ти тисяч пенсіонерів, – йдеться у тексті звернення Василя Петьовки, який є у розпорядженні Tyachiv.com.ua.

– У своєму колективному зверненні автори акцентують увагу на тому, що ліквідація Дубівського відділення суттєво погіршить становище пенсіонерів найбільшого району України, котрі через значну віддаленість гірських сіл (від 40-ка до 100-то км) та похилий вік не зможуть їздити до м. Тячів за довідками та вирішенням інших питань пенсійного забезпечення. Оскільки неналежний стан автомобільних доріг, нерегулярне автомобільне сполучення з селами унеможливлює поїздку людей до райцентру та повернення у зворотному напрямку протягом одного світлового дня.

Василь Петьовка підкреслив, що не врахування цих специфічних особливостей при прийнятті рішення про оптимізацію Тячівського відділення УПФ України Закарпатської області шляхом ліквідації Дубівського відділу уже призвело до масового невдоволення серед населення регіону: 12 травня 2015 року мешканці смт. Дубове та прилеглих сіл перекрили автодорогу, заблокувавши рух транспорту у напрямку райцентру та зворотному напрямі.

– Керівництвом району проведено зустріч з учасниками масових протестів та надано гарантії врегулювання цього актуального питання з урахуванням інтересів пенсіонерів. Наразі акцію припинено, рух транспорту відновлено, однак проблема належним чином не врегульована. Зволікання з оперативним вирішенням питань збереження існуючої мережі з обслуговування пенсіонерів з найвіддаленіших гірських сіл ще більше підігріває рівень невдоволення народу по відношенню до дій центральних органів влади. Складається враження, що бюрократична система продовжує свою антинародну діяльність спрямовану на погіршення становища пенсіонерів, прикриваючи свої необдумані рішення втіленням реформ. Адже будь-яка оптимізація системи державних органів у першу чергу повинна покращувати становище простих пенсіонерів, які багаторічною працею на благо своєї країни заслужили гідного ставлення та поваги до себе. Якщо влада для народу, то повинна в першу чергу враховувати інтереси народу, – наголошує Василь Петьовка.

http://www.mukachevo.net