В Тячеві обрали головного лікаря

З одного кандидата

Сьогодні у Тячівській державній адміністрації проведено засідання конкурсної комісії з питань розгляду документів та надання допомоги щодо відбору кращого претендента на посаду головного лікаря КЗ «Тячівська районна лікарня №1».

Конкурсну комісію очолив перший заступник голови державної адміністрації Василь Дем’янчук. До її складу також увійшли заступник начальника управляння охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлізавета Біров, лікар-статистик Закарпатського обласного медичного інформаційно-аналітичного центру Ніна Казначей, голова Громадської ради при Тячівській райдержадміністрації Василь Лукань та голова профспілкового комітету працівників охорони здоров’я Тячівського району Василь Йовдій.

Необхідні документи для участі в конкурсі на заміщення вакантної посади подали два претенденти: Філіп Михайло Степанович та Кайло Іван Іванович. Іван Кайло у зв’язку з поважною причиною не зміг бути присутнім навіть після відтермінування конкурсу на дві години, тому він у телефонному режимі попросив членів комісії взяти до уваги його пакет документів.

– Завдання нашої комісії – визначити рівень знань та готовність претендентів керувати таким великим та важливим закладом як Тячівська районна лікарня №1. Нам прикро, що один з бажаючих зайняти дану посаду не зміг бути присутнім на засіданні тому ми врахуємо його документи без нього, однак конкурс повинен продовжитись. Щоб він був прозорим та об’єктивним ми маємо надати змогу показати свої знання людині, яка прийшла і претендує на посаду головного лікаря, – зауважила з цього приводу Єлізавета Біров.

Дану пропозицію було підтримано всіма членами комісії. Таким чином Михайло Філіп вибрав білет та підготував відповіді на отримані питання у письмовій формі, після чого з конкурсантом проведено співбесіду. Члени комісії запитували зокрема про бачення конкурсанта з приводу вирішення проблемних питань розвитку медичної галузі району в цілому та покращення роботи Тячівської РЛ №1. Поцікавились також думками щодо реформування галузі охорони здоров’я, створення та функціонування в районі Центру надання первинної медико-санітарної допомоги, боротьби з корупцією в медичних закладах та ін..

Загалом, процедура відбулася прозоро й демократично, з участю громадськості та представників ЗМІ.

За результатами засідання комісією з питань розгляду документів та надання допомоги щодо відбору кращого претендента на посаду головного лікаря КЗ «Тячівська районна лікарня №1» буде надано віповідні рекомендації для призначення на вищевказану посаду.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації