Прокуратура має претензії до міськвиконкому

Прокуратурою міста Ужгород заявлено 6 позовних заяв на загальну суму понад 380 тис. грн. щодо незаконно встановлених МАФів. На сьогоднішній день господарським судом вже задоволено 3 позови заявлених прокурором міста Ужгорода.

На виконання конституційної функції та покладених Законом України «Про прокуратуру» завдань прокуратурою міста постійно вживаються заходи представницького характеру для захисту інтересів громадян та держави.

Так, прокуратурою міста Ужгорода, в ході вивчення стану дотримання вимог земельного законодавства при розміщенні суб’єктами господарювання терас, а також тимчасових споруд (так званих МАФів) для здійснення торгівлі, встановлено незаконну передачу земельних ділянок в оренду на підставі рішень міськвиконкому.

Натомість, як пояснив прокурор міста Ужгорода Іван Зарева, в силу норм законодавства прийняття рішення про передачу в оренду земельних ділянок комунальної власності міста Ужгорода є виключною компетенцією Ужгородської міської ради, а тому прийняття вказаного рішення виконавчим комітетом Ужгородської міськради є протиправним.

Джерело: прес-служба прокуратури Закарпатської області