На Рахівщині провели рейд лісовим масивом (Фото)

З метою виявлення аварійних дерев та запобіганню лісовим пожежам

Ліси України – це наше національне багатство, зелені легені, котрі кожен громадянин має берегти та постійно поповнювати. Піклування про ліс включає в себе й запобігання пожежам на його території. Адже загорання в лісі – це завжди великі втрати для флори, фауни, лісових господарств і кожного мешканця нашої країни безпосередньо. Залишене багаття, недбало кинутий недопалок, самовільне спалювання стерні, сухої трави чи очерету – це найпоширеніші причини стихійного лиха. Із настанням теплої засушливої погоди небезпека виникнення пожеж у лісах із кожним днем стає все більш імовірною.

За невтішною статистикою, з початку року (станом на 22 травня) в екосистемах Закарпатської області виникло 383 пожежі, на загальній площі близько 430 га, з них 20 пожеж трапилося на території лісових господарств. Найбільше загорань – 5 випадків – виникло в Ужгородському районі. По три пожежі зафіксували в Рахівському, Виноградівському, Великоберезнянському та Хустському районах. Також від вогню постраждали лісові господарства Перечинщини й Іршавщини.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, протягом 19-20 травня представники Карпатського біосферного заповідника спільно з працівниками Рахівського райвідділу ДСНС провели рейд лісовим масивом району, приділяючи увагу пожежній безпеці та виявленню аварійно-небезпечних дерев. Зокрема, учасники рейду здійснили патрулювання особливо небезпечних у пожежному відношенні лісових ділянок, рекреаційних територій і зон відпочинку щодо контролю за дотриманням відпочивальниками вимог пожежної безпеки. Крім цього, було організовано обстеження аварійно-небезпечних дерев уздовж автошляху, який веде на полонини Туркул і Рогнєска та використовується місцевим населенням, туристами і службою державної охорони Карпатського біосферного заповідника.

У ДСНС України у Закарпатській області