Ужгородські роми домовились про співпрацю з міліціонерами

В Ужгородському міськвідділі міліції відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Обговорення проблемних питань у житті ромської громади обласного центру».

Обговорювались наступні питання: загальна криміногенна ситуація у ромських поселеннях, останні резонансні події за участю ромів у місті, а також дитяча безпритульність та випадки жебракування.

В роботі «круглого столу» взяли участь начальник Ужгородського міськвідділу міліції підполковник Роман Стефанишин, його заступник – начальник міліції громадської безпеки майор Іван Трофіл, начальник сектору карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції майор Юрій Кереканич та заступник начальника сектору дільничних інспекторів Ужгородського міськвідділу міліції капітан Іван Буглина. А також начальник служби у справах дітей Ужгородської міської ради Марія Арокгаті, голова «Об’єднання ромів Ужгорода» Мирослав Горват та представники ромських поселень обласного центру.

Учасники «круглого столу» дійшли висновку, що тільки в тісній взаємодії органів влади та представників ромського населення можливе вирішення проблемних питань у житті ромської громади міста Ужгорода. Сторони також домовилися про подальшу співпрацю.

Повідомили в Ужгородському МВ УМВС