Закарпаття на акцизних товарах заробило понад 78 мільйонів

Найбільше прибутку принесли нафтопродукти

Протягом січня-квітня поточного року платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів у Закарпатській області перераховано до місцевого бюджету 78 млн 338 тис. грн.

При цьому найбільші надходження – понад 52 млн 626 тис. грн, від сплати цього податку становлять кошти, сплачені за роздрібну торгівлю нафтопродуктами. В області 46 суб’єктів господарювання здійснюють торгівлю пальним на 256 автозаправних станціях.

З роздрібного продажу алкогольних напоїв до скарбниці акумульовано 7 млн 302 тис. грн та пива – 5 млн 295 тис. грн. П’ятивідсоткового акцизного збору з реалізації тютюнових виробів надійшло 13 млн 113 тис. грн.

Кількість суб’єктів господарювання, платників акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів становить 3965, це без тих, що торгують нафтопродуктами.

Нагадуємо, що цей податок введено з 1 січня 2015 року. Його платниками є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам такі товари як пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скраплений газ, альтернативне паливо.

Базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість) реалізованих через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів.

Суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області