В Ужгороді проходить Чемпіонат України з боксу серед юнаків

Велике спортивне дійство триває на Закарпатті. В обласному центрі розпочався Чемпіонат України з боксу серед юнаків.
Відкрити масштабне змагання у спорткомплекс “Юність” зібралася спортивна громада, представники мужнього виду спорту з різних регіонів України та обласна влада.
Серед почесних гостей турніру – гордість України, чемпіон Європи, світу та Олімпійських ігор Олександр Усик.

На початку спортивного зібрання оголосили хвилину мовчання за всіма, хто поклав життя в обороні України…

Вітаючи гостей та учасників, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль зазначив, що Срібна Земля завжди охоче й гостинно приймає гостей, а тим паче – молодих спортсменів. “Саме за нове покоління, за наше майбутнє зараз на Сході тримають рубежі найкращі сини держави – ваші старші побратими. І вам, юні спортсмени, бажаю перемог – перемог саме в спорті, а не у війні, адже всі ми всі мріємо, щоби молодь не зазнала таких конфліктів, щоби таке не випало на вашу долю. Усією державою бажаємо досягти миру й жити у вільній, соборній, процвітаючій європейській Україні. Дякую всім, хто долучився до організації цього заходу, й у тому числі молодим і амбітним керівникам федерації цього виду, які взяли на себе таке завдання”.

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко привітав учасників змагань, зазначивши, що для краю висока честь приймати турнір такого рівня. “Радий, що Ужгород і Закарпаття причетні до розвитку славних традицій українського боксу”, – сказав він.

Олександр Усик, своєю чергою, наголосив: вірить, що присутні на турнірі спортсмени примножать славу українського боксу.

Новообраний голова Федерації боксу Закарпатської області Андрій Стрижак відмітив: дуже радий, що вдалося досягти, щоби чемпіонат відбувався в нашому краї. “Нехай переможе найсильніший!”.

Затим парадом до глядачів вийшли головні учасники дійства – гордість і надія українського боксу – представники 24 областей України та Києва, котрі до 31 травня виборюватимуть звання чемпіонів України. Загалом у турнірі беруть участь понад триста спортсменів. Присутні на спортивному святі привітали суддівську колегію й побажали чесного оцінювання та заслужених перемог.

Прес-служба Закарпатської ОДА