Олександр Кеменяш: «Батьківщина» проти затвердження проекту адмінреформи без громадського обговорення

На найближчій сесії Закарпатської обласної ради депутатам пропонують ухвалити «Проект перспективного плану формування територій громад Закарпатської області», який в подальшому стане основою для проведення адміністративно-територіальної реформи в області.

Після того, як обласні депутати проект ухвалять, його відправлять на розгляд Кабміну.

Передбачалося, що цей проект перед затвердженням обговорять на громадських слуханнях та круглих столах за участі фахівців та власне представників місцевого самоврядування, яких він безпосередньо стосується. Натомість ми вкотре спостерігаємо, що надзвичайно важливий документ намагаються ухвалити фактично без обговорення, як це робилося за часів Януковича.

Голова Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Олександр Кеменяш вважає, що проект слід зняти з розгляду і відправити на громадське обговорення. Він зокрема заявив:

«В основі адміністративно-територіальної реформи лежить принцип добровільного об‘єднання громад, а про яке добровільне об‘єднання може йти мова, коли люди в більшості населених пунктів краю навіть не підозрюють, що за них вже вирішили, з ким вони в майбутньому будуть, так би мовити, «добровільно» об‘єднуватися. Це ж не питання окремих соціальних груп, реформа стосується абсолютно всіх краян.

Обласні керманичі публічно заявляють, що передусім має бути врахована думка громад, побачимо, чи їхні слова не розходяться з ділом.

Днями відбулися збори обласного активу партії «Батьківщина», на яких зокрема йшлося й про адмінреформу. Враховуючи численні зауваженні та скарги на недосконалість проекту, а також відсутність публічного обговорення, вважаємо, що проект слід зняти з розгляду і відправити на громадське обговорення».

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина»

https://zakarpatpost.net