Порядок денний 23 сесії облради погоджено

Засідання відбулося 27 травня

27 травня ц.р. традиційно у переддень сесії відбулося засідання президії обласної ради, яке згідно з регламентом її роботи провів її голова Володимир Чубірко.

У роботі засідання взяли участь голова ОДА Василь Губаль, керівники профільних управлінь облдержадміністрації та обласних відомств.
Члени президії найперше розглянули порядок денний і регламент роботи пленарного засідання 23 сесії облради. Окремі проекти рішень вони повернули на доопрацювання, а декотрі навпаки – включили в порядок денний як важливі для розвитку краю та добробуту його жителів.

Серед останніх – про затвердження Програми розвитку співробітництва між Закарпатською обласною радою (Україна) та Загальними Зборами області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) на 2015-2016 роки, про затвердження Виконавчого протоколу № 7 до Меморандуму про співпрацю між Закарпатською обласною державною адміністрацією, Закарпатською обласною радою (Україна) та Кошицьким самоврядним краєм (Словацька Республіка) на період із травня 2015 по травень 2016 року, про затвердження Програми спільних дій Закарпатської обласної державної адміністрації (ЗОДА), Закарпатської обласної ради (ЗОР) та Пряшівського самоврядного краю (ПСК) на період із травня 2015 по травень 2016 року, про внесення змін і доповнень до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2015 рік, про Звернення депутатів обласної ради до КМУ (щодо перегляду тарифів на природний газ для населення у бік їх зменшення), про Звернення депутатів обласної ради до КМУ (щодо відкриття нового пункту пропуску для міжнародного сполучення Біла Церква (Україна) – Сігету Мармацієй (Румунія), про Звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України Яценюка А. П. (щодо виділення у необхідних обсягах коштів із державного бюджету для продовження будівництва об’їзної автомобільної дороги м. Берегове та с. Астей до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Лужанка») та ін.

Внесено на розгляд пленарного засідання більше 10 проектів рішень.

Відтак, президія уважно опрацювала доповнення, поправки та зауваження, висловлені депутатами під час обговорення поданих проектів рішень у постійних комісіях, які засідали 25-26 травня ц.р. Йдеться про 21 зауваження до 7 проектів рішень.

Найбільше пропозицій було внесено до проекту рішення про зміни до обласного бюджету. Були пропозиції та зауваження й до інших проектів рішень, зокрема у сфері соціального захисту населення, суспільного діалогу, освіти, медицини та майнових питань.

У ході засідання перші керівники області наголосили, що всі розробники проектів рішень повинні дотримуватись прозорості, відкритості з чітким дотриманням вимог чинного законодавства.

На завершення Володимир Чубірко рекомендував доопрацьовані проекти рішень до розгляду на пленарному засіданні 23 сесії обласної ради, яке заплановано на завтра, 28 травня. І відповідно президія ухвалила таке рішення.

Прес-служба облради