Берегівчанка змушувала сина жебракувати

І це вже не перший раз

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей Берегівського райвідділу міліції викрили факт втягування 44-річною мешканкою м.Берегова свого 13-річного сина у зайняття жебрацтвом.

Як з’ясували правоохоронці, ця мати 7 дітей змушувала свого сина жебрати. 13-річний хлопчик під пильним наглядом неньки по 3-4 рази на тиждень на вулиці поблизу супермаркетів і термальних басейнів жалісно просив у перехожих гроші. Заробіток малого жебрака на день складав близько 30 гривень. Гроші він віддавав матері, вона купувала за них їжу для всієї великої родини.

Сама матір юного жебрака бідкається, що іншого виходу, як жебрати, в неї не було. Адже в неї аж семеро дітей, яких виховує сама. А живе лише на соціальні виплати від держави на дітей.

До слова, ця смаглява жінка й раніше потрапляла у поле зору правоохоронців. Вона вже має судимість за аналогічний злочин.

Як повідомив начальник кримінальної міліції у справах дітей Берегівського райвідділу Олександр Михайлов, цьогоріч на Берегівщині це вже другий випадок використання матір’ю своєї малолітньої дитини для жебракування. У першому випадку жінку вже притягнуто до кримінальної відповідальності, суд засудив її до двох років умовно. Тепер же слідчий повідомив жінці про обґрунтовану підозру за ч.2 ст.304 Кримінального кодексу України (Втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом). Після завершення слідства справу буде передано до суду.

Берегівський РВ УМВС