Закарпатці – серед переможців фестивалю “Кобзар єднає Україну”

Всеукраїнський конкурс теле і радіо програм завершився у Черкасах.

У Черкасах завершився Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», засновником якого є Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

За перемогу у семи номінаціях та Гран-прі змагалося 56 телевізійних програм із 24 областей України і Києва та 43 радіопрограми із 21 області і столиці.

У першій номінації “Обнімітеся ж, брати мої” перше місце посіла аналітична телепередача Парламентського телеканалу “РАДА” з однойменною назвою. Її автор-оператор – Богдан Барбіл, кореспондент каналу на Закарпатті, заслужений журналіст України. У репортажі йдеться про те, як у закарпатському селі Колочава ще 5 років тому провели символічний акт примирення між односельцями, колишніми фронтовиками, котрі в роки Другої світової війни воювали на боці Радянської армії та німецького Вермахту.

У ще одній, шостій фестивальній номінації “Славні нащадки славного роду” телепередача Закарпатської ОДТРК “Тиса-1” “Українцям заповідаю” зайняла третє місце. Керівник авторського колективу, журналістка Ірина Гармасій, показала постать академіка Миколи Мушинки, мешканця словацького міста Пряшева, який у себе вдома зумів зібрати чи не найбільшу

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА