Податківці Свалявщини завітали на відкритий урок

Ймовірність того, що учні стануть платниками податків або працівниками податкової служби – велика

З наближенням Міжнародного дня захисту дітей та свята Останнього дзвоника, а також з метою виховання податкової культури у підростаючого покоління, податківці, як представники з боку держави, додають сьогодні до своїх безпосередніх функціональних обов’язків і турботу про підростаюче покоління. До Полянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів завітали в. о. начальника Свалявської ОДПІ Ганна Лендєл та фахівець з питань комунікацій Вікторія Пінзелик, щоб провести відкритий урок та привітати учнів з прийдешніми святами.

– Зустріч проведена з багатьох причин, – наголосила Ганна Дмитрівна, основною з яких є та, що вихованці цієї школи беруть активну участь у житті податкової служби. Тобто протягом останніх років є учасниками конкурсу «Податки очима дітей», започаткованого Державною податковою службою. Зокрема минулого року двоє з них: Кобулей Іванна та Шимон Євген стали переможцями конкурсу «Очима дитини про бюджет країни» районного, регіонального та Всеукраїнського рівнів.

Зазначимо, що цього року учні вказаної школи: Желізняк Олександр, учень 4 класу з роботою «Країна майбутнього» та Уліганець Євген, учень 9 класу з роботою «Озеро достатку», що виконані у комп’ютерній графіці (анімації) стали переможцями конкурсу дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини» на районному та регіональному рівні. Вони будуть брати участь у завершальному етапі конкурсу на Всеукраїнському рівні. Переможцям районного рівня на відритому уроці урочисто вручено грамоти та цінні подарунки.

Продовжуючи урок, керівник інспекції розповіла учням про історію створення податків, про види податків минулого та сьогодення, про структуру податкової служби, та як започаткувати власний бізнес. Звернула увагу, що на території Полянської сільської ради зареєстрована значна кількість платників податків юридичних та фізичних осіб і ймовірність того, що учні стануть платниками податків або працівниками податкової служби – велика, тому від таких податкових уроків буде користь в майбутньому.

Обов’язком для нас, працівників податкової служби є не тільки забезпечення надходжень до бюджету, а й бажання започаткувати у школах податкові класи, для того щоб виховати у школярів, як майбутніх платників податків, високу податкову культуру.

Ганна Лендєл привітала всіх дітей з закінченням навчального року, а також з Днем захисту дітей, побажала всіх гараздів на їх життєвому шляху. Особливу подяку висловила переможцям цьогорічного конкурсу та запропонувала їм звернутися із привітанням до дітей всіх куточків України, що вони з радістю зробили.

За матеріалами Свалявська ОДПІ