21 червня у Колочаві в музеї «Старе село» пройде традиційний гастрономічний фестиваль ріплянки

Традиційно на фестивалі буде можливість продегустувати головну страву дня – ріплянку по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою.
У рамках фестивалю ріплянки у селі Колочаві цьогоріч відбудеться театралізований, костюмований захід «Колочавське віче»: мадярські гондвери, радянські чекісти, німецькі розвідники, вояки УПА, опришок Шугай, письменник Ольбрахт, єврейська громада, американські заробітчани, біров села.

Також гості матимуть нагоду поспілкуватися з мешканцями скансену Старе село: взяти участь у театралізованих дійствах та сфотографуватися в історичних костюмах в садибах можуть всі бажаючі. Для цього треба купити у касі спеціальний талончик (вартість – 30 грн).

Локацій для розваг та цікавої фотосесії безліч: кузня, парильня, майстерня ткацтва, бункер УПА, радянська хата, жандармерія, ГУЛАГ, корчма, хатина старости села тощо.

 

 

 

 

 

 

Заплановані конкурси серед гостей Фестивалю: захоплюючі змагання бокорашів, конкурси з ріпою (картоплею) тощо; майстер–класи для бажаючих навчитись готувати смачну Ріплянку.

Відбудеться і колочавське «Примирення»: театралізоване дійство та перегляд короткометражних фільмів «Примирення в Колочаві (автор С. Аржевітін), «Обнімімось брати» (автор Б. Барбіл).

Відбудеться і відкриття нової експозиції в музейному комплексі «Галерея пам’ятників Колочави».

Кошти, зібрані на фестивалі, будуть передані на підтримку Української армії.

http://zakarpattya.net.ua