Дві багатодітні мукачівки змушували дітей жебракувати

Відносно двох багатодітних матерів із Мукачева та району міліція розпочала кримінальні провадження за втягнення дітей у жебрацтво.

Упродовж п’яти місяців 2015 року було виявлено, задокументовано та направлено до суду три кримінальні провадження, відкриті за фактами жебракування. Окрім цього, до адмінвідповідальності за ст.184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) було притягнуто 34 особи.

– 26-річна жителька Мукачева Агнетта виховує 5 дітей. Найстаршій доньці – 10, найменшій – всього лиш рік. Родина Агнетти переїхала до Мукачева з Росії кілька років тому. Сімейство жінки, як і інші подібні родини, «працювало» лише на збільшення свого потомства, живучи на матеріальну допомогу від держави на дітей. А ще – жебракували, – коментує в.о. начальника кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу міліції Олександр Корчнявий.

– За втягнення в жебракування власних дітей до відповідальності притягнуто й 30-річну багатодітну матір з села Великі Лучки Мукачівського району. Ця жінка виховує 9 дітей. Найменшому, з яким жебракує, лише 1 рік, найстаршому – 13. Разом з мамою під церквами жебрає і 12-річний син. Інші діти чекають на матір з братами у селі В.Лучки, де мешкає ця багатодітна родина у ромському поселенні на околиці села.

Дані правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а проти матерів відкриті кримінальне провадження за ч.1 ст.304 (Втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом) та ст.150-1 (Використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом) Кримінального кодексу України.

Джерело: Мукачівський МВ УМВС