У “Синевирі” – поповнення

Двох ведмежат, яких раніше намагалися контрабандою відправити з України через кордон, перевели в Національний парк “Синевир” на Закарпатті, повідомив в соціальній мережі Фейсбук радник міністра України екології та природних ресурсів Костянтин Ярмоленко.

10 днів тому бориспільські митники запобігли спробі вивезення двох ведмежат в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати). Митники довго шукали, куди поселити цих двох милих створінь, і, отримавши всюди відмови, через 2 тижні пошуків нарешті вийшли на Національний парк “Синевир” у Карпатах. “Координатором акції в Мінприроди вибрали мене”, – повідомив чиновник.

Тварини були доставлені цілими і неушкодженими в Синевир в спеціалізований центр з реабілітації бурих ведмедів, де на території в 12,5 гектарів будуть провадити напівдикий спосіб життя, зазначив Ярмоленко.

Раніше “Обозреватель” повідомляв, що в аеропорту “Бориспіль” двох бурих ведмежат намагалися вивезти в ОАЕ в багажі.

Як раніше повідомили в прес-службі аеропорту “Бориспіль”, двох бурих ведмежат намагалися вивезти в ОАЕ в багажі.

“15 травня 2015 року в міжнародному аеропорту “Бориспіль” співробітниками служби авіаційної безпеки спільно з працівниками митного поста була припинена спроба незаконного переміщення через кордон України живих тварин. Цей випадок був виявлений оператором відділу контролю за безпекою вантажних перевезень при проходженні багажу на 2 рівні системи обліку в терміналі D. Двох бурих ведмежат намагалися перевезти в Дубай в двох дорожніх сумках з контейнерами”, – йшлося в повідомленні.