14 червня у Довгому пройде фестиваль «Довжанська фіра»

Захід цього року вже втретє пройде у селі Довге, де й народилася ідея його створення.

Як запевнили організатори свята, відомий письменник Василь Кузан та активіст Михайло Ловга, стартує фестиваль 14 червня на сільському стадіоні о 16.00. Біля моста через річку Регуляція відбудеться традиційне формування колони коней, возів, бричок та карет. Зазвичай, фестиваль об’єднує тисячі іршавчан, так наприклад того року захід відвідало п’ять тисяч гостей.

Активно взялися обговорювати й саму програму «Довжанської фіри». На гостей чекає насичена програма, атракціони, показові виступи верхової їзди, конкурси та чудовий концерт місцевих та відомих артистів. Як запевнив Василь Кузан, на гостей чекають приємні несподіванки.

-​ «Довжанська фіра» – унікальна, аналога їй немає в Україні. Ідея створення фестивалю має на меті показати, що все існують та розвиваються традиції сільськогосподарської праці, саме праця допомагає нашим людям жити. Це надзвичайно феєричне видовище і водночас перше свято на Закарпатті, яке має на меті вшанувати нелегку працю конярів. Хочеться зауважити й на тому, що того року на фестивалі було сформовано 50 пар коней, 2 карети та 1 бричку, цього року ми очікуємо набагато…А чого саме ми очікуємо нехай залишиться приємною несподіванкою для гостей нашого свята – поділився думками з Голосом Карпат, Василь Кузан, яки власне й започаткував фестиваль.

Під час проведення фестивалю на учасників також чекають конкурси: кращий костюм, краще оформлення воза, а також вибір кращого коня. Отже, 14 червня о 16.00 на сільському стадіоні.

Нагадаємо, на Ірщавщині цього місяця відбудеться ще один фестиваль 27-28 червня у селі Лисичово пройде фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора-2015».

http://goloskarpat.info