Ужгородські міліціонери влаштували своїм дітям екскурсію

А може хтось і захоче піти дорогою батьків

Ужгородські міліціонери спільно з колегами з УДАІ області влаштували для своїх дітей цікаву екскурсію. Юні гості відвідали кінологічний центр міліції, обласну державтоінспекцію та батальйон Національної гвардії України.

У Кінологічному центрі заступник начальника служби майор міліції Дмитро Безкровний розповів дітям про роботу міліціонерів-кінологів, продемонстрував умови, в яких проживають та тренуються службові собаки, порекомендував дітям прості способи навчання домашніх улюбленців.

Затамувавши подих, діти дивилися, як німецька вівчарка слухняно виконує команди, долає смугу перешкод, шукає зброю та наркотики.

В обласному управлінні ДАІ інспектор з профілактичної роботи капітан міліціїЛідія Мацецка провела для дітей урок безпеки дорожнього руху. Бесідавиявилася цікавою, діти ставили чимало запитань. Разом з працівниками ДАІ вони повторили правила переходу проїжджої частини дороги, правилаповедінки велосипедистів, правила проїзду в громадському транспорті. Дітям наголосили, що основними причинами автопригод є перехід дороги у невстановленому місці, несподіваний вихід на проїжджу частину тощо.
Після цього діти оглянули службові автомобілі та мотоцикли ДАІ, сідали за кермо й фотографувалися на згадку з міліціонерами.

У батальйоні Національної гвардії України найбільший інтерес у дітейвикликала зброя, якою користуються гвардійці. Помічник коменданта старший прапорщик Іван Марухлинич продемонстрував дітям автомат Калашникова у різноманітних модифікаціях, кулемет, ручний гранатомет,снайперську гвинтівку Драгунова (СВД), спецзасоби індивідуальногозахисту: шоломи, бронежилети, щити тощо. Та особливо зацікавив дітей бронетранспортер.

На завершення екскурсії на юних екскурсантів чекав солодкий стіл.

Ужгородський МВ УМВС