Стоматологи з різних вишів України зустрілися в Ужгороді

Захід відбувся на стоматфакультеті УжНУ

На базі стоматологічного факультету ДВНЗ «УжНУ» відбулося засідання опорної кафедри ортопедичної стоматології вищих медичних навчальних закладів України.

Серед учасників засідання були завідувачі та працівники кафедр Київського національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, Української медичної стоматологічної академії, Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського, Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, Івано-Франківського національного медичного університету, Одеського національного медичного університету, Буковинського державного медичного університету, Дніпропетровської медичної академії.

Активну участь в організації та роботі заходу взяли представники кафедри ортопедичної стоматології УжНУ на чолі із деканом стоматологічного факультету – д.мед.н., проф. Є.Я. Костенком.

Учасники обговорили важливі питання щодо навчально-методичного забезпечення для студентів стоматологічних факультетів 2-5 курсів у зв’язку зі змінами у навчальних планах, а також щодо організації самостійної роботи студентів.

Як підсумок – були прийняті відповідні рішення щодо оптимізації навчального процесу та його увідповіднення до «Закону про вищу освіту».

Це вже другий масштабний захід на стоматологічному у травні: у перших числах місяця факультет проводив міжнародну конференцію «Сучасні досягнення судово-медичної науки та експертизи», під час якої ділився досвідом із судової стоматології, яка активно розвивається в стінах Ужгородського університету.

Наталія Каралкіна