У “Синевирі” проходили практику студенти з Умані

Там і навчилися корисним речам.

Проходячи практику в Науково-навчальному центрі «Синевир» Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, студенти навчаються, збирають цікавий матеріал на території НПП «Синевир», оздоровлюються, проводять акції, цікаві зустрічі.

Днями студенти першого і другого курсів спеціальності «Біологія» Інституту природничо-географічної освіти НПУ ім. М.П. Драгоманова приймали у себе в гостях студентів-географів першого курсу з Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини. Дружня зустріч пройшла у Науково – навчальному центрі «Синевир», що у селі Колочава.

Уманські гості оглянули ННЦ «Синевир», пройшлися територією центру, обмінялися думками та поділилися враженнями про край із драгоманівськими колегами. «У вас надзвичайно гарна і зручна база для проходження практик, яка розташована у такому мальовничому місці, біля лісу, річки…Наразі ми про таку базу лише мріємо», – ділиться враженнями керівник практики в уманських студентів, доктор геологічних наук, завкафедри «Загального землезнавства та геології» Інституту природничо – географічної освіти УДПУ ім. П.Тичини Сергій Половка. Студенти під його керівництвом приїжджають до Колочави на практику вже майже два десятки років. Під час практики вони живуть у школі, сплять у наметах, позбавлені будь-яких зручностей, тож високо оцінили умови для проживання драгоманівських спудеїв.

Під час зустрічі директор ННЦ «Синевир» Анатолій Дербак поділився з уманськими гостями планами по благоустрою та розбудові бази, а на згадку про відвідини центру подарував комплект літератури про університет та інформаційні матеріали про Національний природний парк «Синевир», на території якого розташована установа.

НПП “Синевир”