Нужденним допоможе “Турбота”

Голова Закарпатської обласної ради зустрічався з краянами, які потребують значних коштів на лікування. Люди отримають кошти на лікування за рахунок обласної програми «Турбота».

«Сьогодні зустрічався з краянами, які зверталися по допомогу, бо опинилися в надскладній життєвій ситуації. Більшість з них або їх рідні потребують значних коштів на термінові операції, в тому числі й за кордоном. Це люди, яким необхідно гроші на лікування онкологічних захворювань, трансплантації кісткового мозку. Днями прийнято рішення виділити 2 млн. 444 тис. гривень восьми важкохворим закарпатцям за рахунок обласної програми «Турбота». Це мешканців з усіх куточків краю. Більшу суму вже отримано краянами. Закликав – не давати лікарям хабарів. На жаль, люди змушені збирати кошти через соціальні мережі, засоби масової інформації.

Нерідко пацієнти змушені продавати майно, щоби зібрати кошти на лікування. Ось така і нас «безкоштовна» медицина. Ми на сесії вже виділили 4,2 млн. гривень для надання одноразової матеріальної допомоги для проведення невідкладних операцій з трансплантації за межами України, лікування важкохворих. В міністерстві охорони здоров’я з незрозумілих причин не звертають належної уваги на проблеми важкохворих. Тому люди, зневірившись йдуть до місцевої влади з своїми бідами. Ми допомагаємо й надалі будемо допомагати закарпатцям. Ми, разом з народними депутатами від Закарпаття маємо відповідальність за закарпатську громаду. Ми в області не чекаємо реформ зверху, тут на місцях беремося вирішувати складні завдання», – зазначив Володимир Чубірко на своїй сторінці у фейсбук.

Прес-служба облради