Рятувальники вчили туристів правильної поведінки на природі

Піднялися на пропускний пункт

Із початку 2015 року закарпатські гірські рятувальники здійснили 146 виїздів на пошукові роботи. За цей період бійці ДСНС врятували від загибелі в горах 162 людини. Зазначені цифри свідчать про те, що туристи під час відпочинку нерідко нехтують елементарними заходами безпеки й потрапляють у загрозливі для життя ситуації.

Відтак, аби навчити громадян правильної поведінки на природі, 10 червня працівники Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи спільно з інспекторами районного відділу ДСНС здійснили масово-роз’яснювальну роботу на території Карпатського біосферного заповідника.

Насамперед рятувальники піднялися на контрольно-пропускний пункт «Білий», звідки стартують туристичні маршрути на г. Говерла та г. Бербенеска. Бійці ДСНС поспілкувалися з працівниками Карпатського біосферного заповідника, які щодня контактують із туристами, й озвучили їм правила поведінки в горах. У свою чергу, природоохоронці при нагоді пояснюватимуть гостям Закарпаття, як треба поводитися під час грози, відпочинку в лісі, зустрічі з хижими звірами та зміями тощо. Лісникам також надали яскраві листівки, котрі вони в подальшому розповсюджуватимуть серед туристів.

Крім цього, рятувальники ДСНС провели профілактичні бесіди з відпочивальниками, яких зустріли на Говерлі. Зокрема, людям нагадали, що перед виходом у гори слід обов’язково зареєструватися у найближчому рятувальному підрозділі й отримати консультацію професіоналів.

У ДСНС України у Закарпатській області